fredag 4 november 2011

Bryggning av T&J JulPorter #1

               Mäta upp malt                                    Få rätt temp på mäskningen

               Ingen värme får fly kylbagen                Tömma
       

              Så lakar vi                                           Allt måste ut

                Jims extraktbryggning nr 1 under koket, isolerat och lagom brandfarligt.

               Extrem renlighet under avkylning             Sen ner i förkulturen

                                                   Då har vi Julporter #1 på jäsning.

Edit: 5/11 13:42(Är man uppmärksam på bilderna och märker nåt lurt så kan jag avslöja att det handlar om ett allmänt förhör.)

5 kommentarer:

  1. Haha, underbart! Det har var ju långt mer intresant att följa än jag trodde det skulle kunna vara ;)
    Gillar eran high-end utrustning! Kanske man borde gå in och sponsra lite för en andel i "avkastningen"?

    SvaraRadera
  2. Ja du, vi får ju inte sälja öl. Men vill du ge mig sena födelsedagspresenter så är det upp till dig. Sen vem vi ger vår öl till är ju upp till oss ;)

    SvaraRadera
  3. Skulle vara kul att kunna ha någonting som typ en gårdsförsäljning där man säljer sina hembryggda öl och ger ut smakprov.

    Tråkigt dock bara med alla dessa lagar.

    SvaraRadera
  4. Nu tänkte jag då inte sponsring i form av pengar, snarare utrustning. Vilket då skulle göra med delaktig i bryggandet på sitt sätt och då är jag ju berättigad till avkastning också ;)

    SvaraRadera
  5. Jag förstår hur du tänker. Vi kan diskutera det nästa gång vi ska beställa råvaror. Annars är det fritt fram att läsa på och beställa lite själv. Väljer du malt, humle och jäst så kan vi se till att det blir en fin öl av det. Är du lat så får det bli som det blir helt enkelt.

    SvaraRadera