fredag 4 november 2011

Då startar vi en bryggblogg!

T&J står för Tim och Jim. Vi blev intresserade av att brygga öl och några extraktbryggningar senare bestämde vi oss för att börja helmäska, det vill säga lägga krossad (korn)malt i ca 65-70 gradigt vatten för att få ut sockerarter ur malten.

Idag brygger vi två olika julporter och bestämde oss för att en liten blogg om detta skulle vara kul. Så vi börjar med att dokumentera hur vår Julölsbryggning går, sedan lägger vi upp några öl som vi redan gjort och beskriver lite om hur det gick till och hur resultatet blev. Vi använder oss av programmet BeerSmith 2 för att tåta ihop recept och spara anteckningar.

Just nu står den första av julportrarna och gottar sig i vår improviserade mäskningskylväska. Bilder och kommentarer på hur det gick (till) kommer ikväll.

Uppdateringar kommer vid varje steg av bryggningen för varje öl vi brygger. Inom kort blir det kapsylering av någon öl som står här och jäser klart. Eller om den ska på sekundärjäsning först. Det är Tims öl så jag vet inte riktigt, men i fortsättningen koncentrerar vi oss på att brygga tillsammans.

Du som hittade hit är välkommen att kommentera, föreslå och fråga saker om vår öl eller allmänt om bryggning.

Ha det gott /JIM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar